Russian site

אודות יקב הר אדר

הכל החל בשנת 2002 במתנת יום הולדת שקיבל ירון - קורס הכנת יין.
מאיה – שותפה ובעלים שלחה את ירון לקורס להכנת יין, אל ירון הצטרף דוד ומאז הם יחד עוסקים באהבתם המשותפת ליין.
בהתחלה יוצרו רק 35 בקבוקי קברנה סוביניון ועם הזמן גדלה האהבה, כמו גם התשבחות שקיבלו, ומספר הבקבוקים עלה.

בהמשך ייצרו דוד וירון 300 בקבוקים מזן קברנה סוביניון בחבית עץ אלון צרפתית וזאת בחדרון ששכרו באחד היקבים שבאזור השפלה, שנה לאחר מכן החליטו לייצר חבית קברנה סוביניון וחבית מענבי מרלו. את היין חילקו לחברים ומכרים במטרה לקבל את חוות דעתם של אלו.

בשנת 2006 בעקבות משובים חיוביים ותשבחות שקיבלו החליטו ירון ודוד להקים את היקב בהר אדר ומהר מאוד הוא משך אליו חברים רבים שהצטרפו יחד עם כל בני המשפחה אל חווית הכנת יין ומשתתפים בכל שלבי העשייה ממעיכת וסחיטת הענבים ועד לביקבוק היינות ולא פחות חשוב בערבי הטעימות המהנים אשר מתקיימים ביקב במטרה לקבוע את הבלנדים השונים לפני כל ביקבוק וביקבוק.

בשנת 2009 זכה היקב במדליית כסף על יין המרלו 2006 בתחרות הטרה וינו, מאז ומדי שנה התרבו המדליות וכיום יכול היקב להציג בגאווה מדליות רבות מתחרויות יין בינלאומיות. כיום מייצר יקב הר אדר כ 5000 בקבוקי יין בשנה מזני ענבים שונים כגון: קברנה סובניון, מרלו, שיראז ופטי ורדו כל זאת תוך הקפדה על איכות, אהבה ואווירה ביתית. יקב הר אדר זוכה לתגובות אוהדות מצד לקוחות רבים הנהנים ואוהבים את יינות היקב.

היקב כשר בהשגחת הרבנות הראשית מבשרת ציון וכן בד"צ נחלת יצחק.