Russian site

ייננים

בשנת 2002 קיבל ירון מתנת יום הולדת, קורס להכנת יין בבית הספר ליין "סוד היין", באותה שנה תחום לימודי היין בישראל לא היה כל כך מפותח, לאחר השיעור הראשון הציע ירון לדוד חברו לעבודה להצטרף אליו וזאת בשל העובדה כי ידע שדוד הנו חובב יין.

השניים העבירו את שנת הלימודים יחדיו בלימוד וייצור 30 בקבוקי יין כל אחד.

בתום השנה בה למדו רבות על יצור היין חש ירון כי הוא אכן יודע לייצר יין אך מדובר בידע בסיסי, בעקבות כך פנה ירון אל יקב שורק לצורך השלמת לימודי הייננות. בשורק השלים והרחיב ירון את לימודי הייננות, והשתתף בקורסים נוספים אשר הרחיבו את הידע הן בתחום ייצור היין והן בתחום הכרם. קורסים אשר נערכים בשיתוף הפקולטה לחקלאות והיוו בסיס טוב להתפתחות אישית.

במקביל ותוך כדי ייצור היין והעשייה המשותפת מצא ירון את הנתיב שלו בדרך ייצור היין, נתיב המשלב עולם חדש עם עולם ישן, עשיית יין אשר מצד אחד הינו פירותי, ארץ ישראלי ומצד שני מתיישן בחביות עץ אלון לתקופות שונות וזאת תוך כדי מיצוי הפרי והייחודיות הקיימת בענבי הארץ. הייננים של היקב מקפידים על קבלת פרי איכותי, דואגים לבקר בכרמים לאורך השנה ולבחור את החלקה המתאימה ביותר לייצור יינות היקב.

השניים עובדים במשותף ומביאים את אהבתם אל היין.
דאגתם לכל שלב ושלב ביין מורגשת כהורים הדואגים לילדם שיתפתח בצורה מוצלחת, רגועה, בעל אופי אישי וייחודי ובדרך זו מצליחים להביא לידי ביטוי את יצירתם המשותפת.